Type band
Breedte
Hoogte
Diameter
Last
Snelheid
Seizoen :
Opties :
Onze merken
Startpagina

Winter- en sneeuwbanden: Topbanden

Goedkope winterbanden vindt u op Topbanden

Winterbanden: een uitleg

Tegenwoordig doorgaans bekend als winterbanden, tot enkele jaren geleden ook vaak aangeduid als sneeuwbanden of M+S-banden (modder- en sneeuwbanden). De belangrijkste functie van deze banden is de veiligheid van u en uw medeweggebruikers waarborgen in de winterperiode. Vanzelfsprekend op gladde wegen, maar ook op schone wegen bij een temperatuur onder de zeven graden. We komen hiermee bij de belangrijkste verwachting die we van dit type band hebben en die in feite ook geldt voor de zomerband en de vier seizoenen-band: VEILIGHEID.

Noodzakelijk?

Waarom is het gevaarlijk op besneeuwde of bevroren wegen te rijden met zomerbanden? Ook als deze zomerbanden nieuw zijn. Alleen al omdat de zomerband niet geschikt is voor winterse temperaturen... Schoeisel voor auto's is wat dit betreft te vergelijken met ons eigen schoeisel. Met sandalen in de winter een besneeuwde berg beklimmen of met sneeuwlaarzen in de zomer naar het strand? Dit is absurd, maar niet veel anders dan met zomerbanden in de winter rijden! Een zomerband levert optimale prestaties bij temperaturen boven de 7°C. Daalt de temperatuur onder deze waarde, dan verharden zomerbanden door de kou en verliezen een deel van de grip. De veiligheid op de weg is daarmee niet langer gewaarborgd. Winterbanden zijn speciaal ontworpen voor koude omstandigheden. Het is dus niet alleen het profiel van de band dat meer grip oplevert, maar vooral de samenstelling van het rubber (silica, rubber compounds, olieën...). Daarnaast wordt bij het ontwerpen tevens rekening gehouden met een goede afvoer van regen, sneeuw en ijzel.

Er is geen vast tijdstip waarop van zomer- naar winterbanden moet worden gewisseld, maar steeds vaker wordt als stelregel gehanteerd dat bij het wijzigen van de klok naar de wintertijd naar winterbanden gewisseld kan worden en weer terug te gaan naar zomerbanden als de zomertijd weer ingaat.

Bandenslijtage

Hoe zit het met de bandenslijtage van winterbanden? Slijten deze sneller? Nee, niet als ze in de winter gebruikt worden en er aan het einde van het seizoen niet onnodig lang mee doorgereden wordt. Het rubber is zachter en zal in de zomer dus wel sneller slijten. Voor hogere temperaturen is het niet bedoeld.

Kunnen we concluderen dat het de moeite waard is om in winterbanden te investeren? Ja, absoluut. Voor uw veiligheid maar ook voor uw gemoedsrust. Je bent een betere chauffeur als je weet dat je auto veilig is als je onderweg sneeuw of bevroren wegen tegenkomt.

Aanbevelingen

Omdat veiligheid geen slachtoffer mag worden van een budget biedt Topbanden een assortiment goedkope winterbanden voor ieder budget, zodat een ieder toegang heeft tot een fundamenteel recht: veiligheid!

Vergelijk de prijzen van de winterbanden en maak uw keuze! Topbanden biedt winterbanden voor erg lage prijzen en een service van hoge kwaliteit: de perfecte combinatie! Met inzet en toewijding zullen onze specialisten u begeleiden bij uw aankoop van winterbanden.

Voor degenen die in de winter naar Oostenrijk en/of Duitsland gaan is het niet alleen een aanbeveling om winterbanden te gebruiken, maar zelfs een verplichting. In Duitsland bij "winterse omstandigheden" en in Oostenrijk dient van 1 november tot 15 april standaard met winterbanden gereden te worden.
De grootste onduidelijkheid blijft dat er geen echte wettelijke definitie bestaat van winterbanden. In Duitsland gelden vier seizoenenbanden, M+S banden en banden met het sneeuwvloksymbool als winterbanden. In Oostenrijk gelden alleen M+S banden als winterbanden. Ondanks dat het sneeuwvloksymbool een betere waarborg is, is dit symbool alleen in Oostenrijk niet voldoende. In alle gevallen geldt dat de banden minimaal 4 mm profiel dienen te hebben.

Topbanden.com: verkoop van winterbanden van grote merken tegen discountprijzen!

Wanneer wisselen?

Niets is zo wisselvallig als het weer. De momenten dat meteorologen een flinke periode vooruit kunnen kijken, zijn schaars en nooit zeker. Wacht daarom niet met wisselen naar winterbanden totdat de eerste sneeuw valt. Wellicht bent u dan al te laat en bovendien is het dan extra druk in de garages. Omdat winterbanden bovendien ook meer grip bieden op een schoon wegdek bij minder dan zeven graden, is het verstandig om vanaf eind oktober/begin november op winterbanden te rijden, als ook op de klok de wintertijd is ingegaan.

Eén van de winterbanden die onze experts van harte aan kunnen bevelen is de GoodYear Ultragrip 9: een sterk gelamelliseerd profiel en uitstekend remvermogen en sterk verbeterde tractie op ijzige ondergrond!

Winterbandentesten

Verschillende vakbladen en instanties voeren jaarlijkse verschillende winterbandentesten uit. De resultaten kunnen daarbij verschillen, afhankelijk van de geteste bandenmaat, de omstandigheden waarin getest wordt, de auto waarmee getest wordt, de manier waarop getest wordt en andere zaken zoals testcriteria en de testomgeving.

Het Zwitserse TCS maakt gebruik van ervaren testrijders die de banden onder verschillende omstandigheden testen, zonder te weten welke banden ze op dat moment onder de auto hebben. Hun oordeel is dus volkomen objectief.
  • NULAND 5391BH

    Prima webshop Prima en snelle afhandeling en levering.

  • SWALMEN 6071 CG

    Fantastische service prijs. kan ik iedereen aanbevelen.

Geen verzendkosten*
Altijd op voorraad
Beveiligde betaling
Inclusief afvalbeheersbijdrage

Beveiligde betaling
iDealMastercardMaestroVISATPV ServiredPayPal