Type band
Breedte
Hoogte
Diameter
Last
Snelheid
Seizoen :
Opties :
Onze merken
Startpagina

Goedkope motorbanden: Toopneus

Op Topbanden stoere motorbanden voor een zacht prijsje

Motorbanden: algemeen

Racebanden, sportbanden, toerbanden, enduro, cross, trial: motorbanden moeten voldoen aan specifieke technische eisen. Hier vindt u praktische informatie die u helpt de juiste motorband te kiezen, maar die ook handig is inzake het gebruik en onderhoud van uw motorbanden.

Snelheidsindicaties

Om een goede keuze te maken dienen de normen van de fabrikant voor uw twee banden gerespecteerd te worden. Uw motorbanden moeten in beginsel aan drie fundamentele criteria voldoen: het waarborgen van uw veiligheid, het rijcomfort en bijdragen aan een optimale prestatie van uw motor. U moet er dus van verzekerd zijn dat u een motorband kiest die de snelheid en de belasting aankan die u er van verlangt en die bij uw motor past.

Snelheidsindicaties: net als bij een autoband wordt de maximale snelheid waarmee met de band gereden kan worden aangegeven door een letter. U mag altijd een band kiezen die een hogere indicatie heeft dan benodigd, maar nooit lager.

Belastbaarheidsindicaties

Belastbaarheidsindicatie: hiermee wordt de maximale belastbaarheid van een motorband aangegeven. In de tabel hieronder is te zien naar welke belastbaarheid in kg de twee cijfers op de band verwijzen. Net als met snelheid geldt hier: hoger dan benodigd mag, lager nooit.

Onderhoud motorband

In grote lijnen kunnen we zeggen dat een motorband in de eerste 50 kilometer van het eerste gebruik eerst ingereden dient te worden om u te verzekeren van maximale veiligheid. Vervolgens dienen enkele elementaire ondershoudszaken in acht te worden genomen:
- de DRUK: regelmatig controleren, ongeacht of de motor wel of niet dagelijks wordt gebruikt.
- het GEBRUIK: een motorband dient vervangen te worden als de groeven minder dan een millimeter zijn. Het is dus essentieel om bij aankoop rekening te houden met de kwaliteit van de motorband (rubber van hogere kwaliteit gaat langer mee), al naar gelang het gebruik van uw motor en het type.
- de OPSLAG: hier gelden dezelfde regels als bij autobanden. Als banden langere tijd niet gebruikt worden nooit verticaal bewaren (tenzij in een speciaal daarvoor bestemd rek), omdat er anders vervorming van de band kan ontstaan (afplatten). Ideaal zou het zijn om motorbanden in een speciale bandenopslag te laten bewaren waar de juiste bewaarcondities gewaarborgd zijn. Temperatuur, licht en vochtigheid zijn hierbij factoren om rekening mee te houden. Het beste is een droge ruimte waar geen zonlicht is en waar de temperatuur niet te hoog is.
Geen verzendkosten*
Altijd op voorraad
Beveiligde betaling
Inclusief afvalbeheersbijdrage

Beveiligde betaling
iDealMastercardMaestroVISATPV ServiredPayPal