Type band
Breedte
Hoogte
Diameter
Last
Snelheid
Seizoen :
Opties :
Onze merken
Startpagina

Beste winterbanden, goedkoop: Topbanden

De goedkoopste winterbanden bestelt u op Topbanden

Beste winterbanden

Ontdek de beste winterband op Topbanden en wees klaar voor de winter! De beste koop op het gebied van winterbanden vindt u hier. U vindt de grote merken winterbanden tegen kleine prijzen, maar ook de minder bekende merken met een goede prijs/kwaliteitverhouding. Aarzel niet om onze deskundigen te raadplegen voordat u de juiste winterband kiest. Niet voor niets is Topbanden de bandenverkoopsite met de persoonlijke touch! Om de goede keuze in winterbanden te maken, kiest u Topbanden, gespecialiceerd in winterbanden, zomerbanden en vier seizoenenbanden!

Winterbandenplicht

In Nederland zijn winterbanden volgens de wet nog niet verplicht, maar aangezien het hier gaat om de veiligheid van uzelf en anderen, zijn winterbanden ook in Nederland aan te raden. Want ook als er geen echt winterweer is, bieden winterbanden meer veiligheid. Doordat winterbanden zachter rubber hebben, bieden de banden bij een temperatuur onder de 7°C meer grip, ook als het wegdek droog is.

Oostenrijk, Tsjechië en Slowakije
De wintersporters onder ons zijn sowieso gehouden aan winterbanden. Vaak wordt gedacht dat het zogenaamde sneeuwvloksymbool hiervoor leidend is, maar voor Oostenrijk gaat dit niet op. Daar is juist de markering M+S (modder en sneeuw) bepalend en moeten de banden minimaal 5 millimeter profiel hebben. De winterbandenplicht in Oostenrijk geldt voor winterse omstandigheden in de periode van 1 november tot 15 april.

Voor Tsjechië en Slowakije is eveneens de M+S-markering leidend. De periode is niet aangegeven en de minimale profieldiepte dient, net als in de meest landen, 4 millimeter te zijn.

Ook in bijna alle andere landen is M+S wettelijk gezien afdoende. Laat dat u er echter niet van weerhouden voor winterbanden met het sneeuwvloksymbool (ijskristalletje met bergje) te kiezen, omdat deze banden alle eigenschappen van een winterband bezitten en automatisch vaak ook de markering M+S hebben.

Duitsland en Luxemburg
In Luxemburg geldt vanaf oktober 2012 eveneens een winterbandenplicht en deze is vergelijkbaar met die in Duitsland. Bij winterse omstandigheden, zoals sneeuw, ijzel, ijzige wegen of rijp, moeten banden onder de auto gemonteerd zijn met de markering M+S en/of het sneeuwvloksymbool. In Luxemburg geldt daarbij nog de verplichting dat het vier identieke banden moeten zijn. Daar kunt u dus bijvoorbeeld niet voor met MICHELIN Alpin 5 en achter met ContiWinterContact TS850 rijden.

Voor Duitsland en Luxemburg gelden geen begin- en einddatum. Op ieder moment dat er winterse omstandigheden zijn, geldt de regeling, zowel voor inwoners als passanten.

In Frankrijk en Italië geldt geen algemene winterbandenplicht, maar geldt dit net als in Zwitserland en België voor bepaalde trajecten, waaronder de bergpassen.

Aanbevolen winterbanden voor 2016-2017

Meilleurs pneus neige hiver 2016-2017
Welke van de huidige beschikbare winterbanden kunnen we aanbevelen voor de winter van 2016-2017? De winterbandentesten zijn niet altijd eensluidenend en ga je op wintersport of blijf in het milde klimaat van Nederland? Het blijven wat dat betreft persoonlijke keuzes. Afgaand op de verschillende testen, de ervaringen van gebruikers en de visie en ervaring van onze experts, hierbij onze aanbevelingen.

Een eerste aanbeveling, buiten de bandenkeuze om, is om niet te wachten met het monteren van winterbanden tot de eerste sneeuw valt. De periode dat op de klok de wintertijd geldt (laatste weekend oktober tot laatste weekend maart) wordt vaak aangehouden als periode voor winterbanden.

Winterbanden van de premium merken

De premium merken hebben zich door de jaren heen bewezen als betrouwbare en comfortabele banden. Met een winterband van één van deze merken ben je altijd verzekerd dat je veilig op weg gaat.

-> MICHELIN: onze favoriet is de Alpin 5, beschikbaar vanaf 15"

-> CONTINENTAL: de winnaar bij de meeste winterbandentesten, de ContiWinterContact TS850

-> GOODYEAR: de UltaGrip 9 en de UltraGrip Performance 2, betrouwbaar en een nette prijs

-> DUNLOP: Dunlop SP Winter Sport 4D van 15" t/m 20", voor zowel city cars als sportieve krachtbronnen

-> BRIDGESTONE: met de slogan "runflat voor iedereen" is de DriveGuard Winter op de markt gebracht, met nu al bewezen uitstekende prestaties in de sneeuw

-> PIRELLI: afhankelijk van uw type auto zijn de SnowControl, de SottoZero en de SnowSport uitstekende keuzes

Gunstig geprijsde kwaliteitsbanden

In deze categorie vinden we banden die in kwaliteit niet onderdoen voor de de premium merken, maar je moet ze net even weten te vinden. Vandaar ook onze aanbevelingen hier.

-> HANKOOK: de zevende grootste bandenfabrikant van de wereld biedt enkele zeer goede winterbanden aan, zoald de Winter I-Cept Evo 2

-> FULDA: Duitse kwaliteit voor een zeer betaalbare prijs met de Kristall Control HP2

-> NOKIAN: de banden van de Finse winterbandenspecialist kunt je met je ogen dicht kiezen, de veiligheid in winterse omstandigheden is verzekerd met één van deze modellen

-> VREDESTEIN: de Nederlandse fabrikant biedt met de Snowtrac 5 een band die vooral enorm goede recencies van de gebruikers krijgt.


Geen verzendkosten*
Altijd op voorraad
Beveiligde betaling
Inclusief afvalbeheersbijdrage

Beveiligde betaling
iDealMastercardMaestroVISATPV ServiredPayPal