Type band
Breedte
Hoogte
Diameter
Last
Snelheid
Seizoen :
Opties :
Onze merken
Startpagina

goedkope 4 seizoenenbanden: Topbanden

Ook all seasons-banden goed en goedkoop op Topbanden!

Wat is een 4 seizoenenband?

De 4 seizoenenband of de all seasons-band is een band die, zoals de naam al doet vermoeden, ontworpen is om het gehele jaar mee te rijden. De band is zachter dan de zomerband, het rubber bevat meer silica en heeft de gelamelliseerde structuur van een winterband. Sommige bandenfabrikanten kennen overigens alleen een onderscheid in zomer- en winterbanden. Vandaar dat u op onze website geen aparte categorie voor all seasons-banden vindt. De banden zijn te vinden onder de zomerbanden en te herkennen aan de afbeelding van een half zonnetje en een half ijskristalletje.

Alle rechten voorbehouden - Redactie: Topbanden.com

Verschil met een winterband

Een 4 seizoenenband verschilt van een winterband door een andere rubbersamenstelling. Het rubber bevat minder silica en is daarmee iets minder zacht, maar nog steeds iets zachter dan een zomerband. Het ontwerp is gestoeld op dezelfde principes als een winterband. Net als de winterband stoot de 4 seizoenenband tijdens het rijden gemakkelijk de sneeuw af.

Voordelen

De belangrijkste voordelen van een 4 seizoenenband zijn het financiële plaatje en het gemak. Het is goedkoper om één set banden te hebben dan een set zomerbanden en een set winterbanden, vooral als je bedenkt dat er ook extra uitgebalanceerd en gemonteerd moet worden, danwel dat er een set extra velgen nodig is.

Het kostenplaatje op dit gebied dient wel iets bijgesteld te worden omdat de banden zachter dan een zomerband zijn en dus sneller slijten en eerder moeten worden vervangen. Een ander voordeel van een 4 seizoenenband is dat de bestuurder nooit wordt overvallen door plotselinge eerste sneeuwval.

Aanbevelingen

Onder onze favorieten: de 4 seizoenenband Goodyear Vector 4seasons, de Vredestein Quatrac 3 of de band Pirelli Scorpion VERDE All Seasons.

Duitsland/Oostenrijk

Met de meeste 4 seizoenenbanden mag u in de winter in Duitsland of Oostenrijk rijden. Voor Oostenrijk geldt dat de markering M+S op de band moet staan. Het sneeuwvloksymbool heeft geen wettelijke waarde in Oostenrijk, maar in de praktijk betekent het wel dat de band dan nog beter geschikt is voor winterse omstandigheden. In Duitsland zit u goed als u in elk geval één van de twee markeringen op de banden heeft. Zelfs als u geen van beide heeft, kan de band in sommige gevallen nog gezien worden als geschikt voor winterse omstandigheden, bijvoorbeeld 4x4 banden met blokprofiel. Aangezien dit erg lastig te bewijzen of te bepalen is, raden wij aan het hier nooit op aan te laten komen.
Geen verzendkosten*
Altijd op voorraad
Beveiligde betaling
Inclusief afvalbeheersbijdrage

Beveiligde betaling
iDealMastercardMaestroVISATPV ServiredPayPal