Type band
Breedte
Hoogte
Diameter
Last
Snelheid
Seizoen :
Opties :
Onze merken
Startpagina > Onze merken > Vredestein

Goedkope banden Vredestein: Topbanden

Vredestein banden vanaf 51,20€ !

Vredestein

Vredestein staat synoniem voor design en kwaliteit en een compleet aanbod van banden. Hoe beter u de banden kent, hoe gemakkelijker de keuze. Vandaar een kleine samenvatting van het merk Vredestein. Vredestein banden staan voor stijl, elegantie en prestatie!
Opgericht in 1908 in Nederland, vanaf 1946 actief in de bandenmarkt.
Slogan: "Designed to protect you".
Waardering Topbanden: uitmuntend.

Alle rechten voorbehouden - Redactie: Topbanden.com - Informatiebron en rechten afbeeldingen: www.vredestein.com

Specialiteit

Volgt de zes grootste autobandenfabrikanten op de voet en heeft zijn plaats weten te veroveren als producent van uitmuntende personenautobanden (waaronder een zeer ruim assortiment all seasons-banden van zeer hoge kwaliteit), maar ook banden voor bestelwagens, SUV en 4x4, landbouw, industrie en tweewielers. Vredestein heeft ook een aantrekkelijk aanbod voor klassiekers.
Favoriet van de experts van Topbanden is de zomerband Vredestein Ultrac Sessanta, met een Ultra High Performance profiel.

Technologie

Optimum Silica Processing (OSP™): een mengsel op basis van silicoon dioxide zorgt voor een aanmerkelijke verbetering van de prestaties van de band op een nat wegdek in het geval van aquaplaning en het geeft de winterbanden een uitstekende 'handling' in de sneeuw en op het ijs.

Bij de in 2014 op de mark gebrachte all seasons-band Quatrac 5 heeft het loopvlak een revolutionair profiel met de ene helft een winterprofiel met fijne lamellen en de andere helft een zomerprofiel.

Geschiedenis

Vredestein maakt al sinds 1908 rubberproducten, maar het huidige Vredestein werd pas in 1946 opgericht. Het betrof een Nederlands-Amerikaanse samenwerking tussen Vredestein en BF Goodrich en zo vlak na de oorlog was het een ware uitdaging en het vereiste veel moed en durf. De eerste banden bleken een groot succes in Amerika, maar voldeden nog niet op Europese wegen. Vanuit de pioniersgeest van Vredestein, waarmee het bedrijf later zo befaamd werd, werd een nieuwe band ontwikkeld die voldeed aan de Europese eisen. Typisch voor die tijd was de verkoop van de band Profilux in een wikkel, waarmee aangegeven werd dat het een kwaliteitsproduct betrof.

In de jaren 70 had het bedrijf het moeilijk tengevolge van de oliecrisis en economische crisis en de volledige terugtrekking van BF Goodrich uit Europa. De Nederlandse overheid kocht in 1977 51% van de aandelen welke in de jaren negentig weer werden overgenomen door een grote groep investeerders onder de naam VICO (Vredestein Investment Consortium). Beide transacties zorgden voor een enorme boost.

Op het gebied van banden had Vredestein inmiddels van zich doen spreken met de bekroonde Sprint ST 70 en de Snow +. De favoriet van Topbanden in het assortiment: de winterband Vredestein Snowtrac 3.

Vandaag

Momenteel onderscheiden Vredestein banden zich door innovaties op esthetisch gebied. Sinds 1997 is het ontwerphuis Giugiaro Design aan het merk verbonden, wat heeft geresulteerd in de Sportrac, 's werelds eerste band met de signatuur van een topontwerper. Door deze gewaagde combinatie van esthetisch design, ultra high performance en veiligheid geven Vredestein banden een uniek tintje aan het topsegment van de bandenindustrie.

Personenauto

4x4 / SUV

Bestelauto / aanhanger

Scooter

Klassieker

Geen verzendkosten*
Altijd op voorraad
Beveiligde betaling
Inclusief afvalbeheersbijdrage

Beveiligde betaling
iDealMastercardMaestroVISATPV ServiredPayPal