Type band
Breedte
Hoogte
Diameter
Last
Snelheid
Seizoen :
Opties :
Onze merken
Startpagina > Onze merken > Nokian

Goedkope banden Nokian: Topbanden

Nokian banden vanaf 38,50€ !

Nokian

Vetrouwen op de expertise van een Finse fabrikant als het winter wordt is gezond verstand gebruiken. Ontdek het complete assortiment Nokian winterbanden, maar vergeet ook de zomerbanden niet. Veiligheid, prestaties en rijplezier gaan hand in hand.
Opgericht in 1898 onder de naam Finnish Rubber Works.
Waardering Topbanden: zeer goed.

Alle rechten voorbehouden - Redactie: Topbanden.com - Informatiebron en rechten afbeeldingen: www.nokiantyres.com

Specialiteit

Primair gespecialiceerd in winterbanden voor personenauto's, SUV, bestelwagens en industriële toepassingen, maar ook een ruim assortiment zomerbanden. De band Nokian H met lineair profiel presteert buitengewoon op natte wegen.

Technologie

DSI en WSI: indicatoren voor veilig rijden en aquaplaning. In de Nokian band verwerkte cijfers geven aan hoeveel profiel er nog over is in millimeters. Bij het slijten van de band slijten eerst de hoogste cijfers die minder diep in de band zijn 'gegraveerd'.
3D Lock Sipe: 'vergrendelt' de buitenste blokken wanneer deze in contact komen met de weg. Dit vermindert onnodige bewegingen en zorgt dus voor een stabielere gedraging van de band. Tevens wordt de band hierdoor minder slijtagegevoelig, ook bij slechte wegcondities.
Silent Groove Design: ronde inkepingen naar het patroon van een golfbal zorgen voor stiller rijden, koeling van de band en minder brandstofverbruik. Kort gezegd, een Nokian band is een band die presteert!

Geschiedenis

In 1989 wordt de Finse Rubber Fabriek opgericht en in 1907 wordt er een fabriek geopend in de plaats Nokia. In 1925 wordt begonnen met de productie van fietsbanden, in 1932 met de productie van autobanden. De legendarische winterband Hakkapeliitta ziet in 1936 het levenslicht. 1988 wordt de naam gewijzigd in Nokian Tyres Limited nadat in 1967 de naam reeds was veranderd in Nokia Corporation. De activiteiten van Nokian banden zijn inmiddels flink uitgebreid en zeer divers geworden.

Vandaag

Vanaf 1995 staat Nokian Tyres genoteerd op de beurs van Helsinki. Met Lapland als testomgeving hebben de researchafdelingen van Nokian het merk verder doorontwikkeld als ware expert op het gebied van banden voor winterse omstandigheden. Milieubewust is Nokian ook. In 2006 ontvingen ze de 'European Business Award' voor het milieu op het Fins concours. Voor SUV-rijders is in 2013 de winterband WR SUV 3 op de markt gebracht.

Personenauto

H
V
W
Z

4x4 / SUV

Bestelauto / aanhanger

Geen verzendkosten*
Altijd op voorraad
Beveiligde betaling
Inclusief afvalbeheersbijdrage

Beveiligde betaling
iDealMastercardMaestroVISATPV ServiredPayPal