Type band
Breedte
Hoogte
Diameter
Last
Snelheid
Seizoen :
Opties :
Onze merken
Startpagina > Onze merken > Goodyear

Goedkope banden Goodyear: Topbanden

Goodyear banden vanaf 64,40€ !

Goodyear

Goodyear banden kopen is een uitstekende keuze. Bij Topbanden vindt u de prijs die u aanstaat.
Opgericht in 1898 door Frank Seiberling in de Verenigde Staten.
Slogan: "Made to feel good".
Waardering Topbanden: uitmuntend.

Alle rechten voorbehouden - Redactie: Topbanden.com - Informatiebron en rechten afbeeldingen: www.goodyear.com

Specialiteit

Eén van de vijf mondiale leiders in de markt van banden voor personenauto's, 4x4, bestelwagens, vrachtwagens en bussen, industrie en wegenbouw. Ook wereldwijd bekend om de luchtschepen in de kleuren van het merk. De favoriete Goodyear banden van onze technici zijn de band Goodyear Eagle NCT5 voor de zomer en de winterband Goodyear UltraGrip 8 voor het winterseizoen.

Technologie

"FuelSaving Technology": een lichter karkas voor minder brandstofverbruik en minder CO² uitstoot.
"ActiveBraking Technology": drie-dimensionaal blok dat het contactoppervlak van de band met de weg verhoogt, met als gevolg efficiënter remmen op zowel een droog als nat wegdek.
"Technologie Smartwear": nieuwe groeven die zijn verborgen onder de eerste laag rubber, die geleidelijk tijdens gebruik tevoorschijn komen en ervoor zorgen dat gedurende de levensduur van de band de prestaties gewaarborgd blijven.

Geschiedenis

Van een kleine fabriek tot een imperium. Zo is de rijke geschiedenis van Goodyear in één zin samen te vatten. Frank Seiberling koos de naam van de onderneming als eerbetoon aan Charles Goodyear, de man die in de gevangenis met rubber begon te experimenteren en de ingezakte rubbermarkt halverwege de negentiende eeuw nieuw leven inblies. Dit was een goed teken, want hiermee werd ook de pioniersgeest van de naamgever meengenomen in de onderneming.

Reeds in 1926 wordt de Goodyear Rubber Company als grootste in de wereld beschouwd en in 1937 worden de eerste synthetische rubberbanden verkocht. In 1956 wordt een snelheidrecord van meer dan 1000 km/h gevestigd door een voertuig met Goodyear banden. En in 1970 rolden Goodyear banden als eerste over de maan met de Apollo 14. Het blijft moeilijk om zo'n rijke geschiedenis in enkele regels te vangen, maar deze highlights verschaffen wellicht een beetje meer inzicht en vertrouwen in Goodyear.

Vandaag

Trouw aan haar innovatieve geschiedenis, blijft het merk zich onderscheiden, vooral ook op het terrein van het milieu. In 2010, tijdens de klimaattop in Kopenhagen, presenteerde Goodyear BioIsopreneTM, banden geproduceerd uit hernieuwde grondstoffen. Onder hen, de Goodyear Eagle Assymetric 2.

Personenauto

4x4 / SUV

Bestelauto / aanhanger

Geen verzendkosten*
Altijd op voorraad
Beveiligde betaling
Inclusief afvalbeheersbijdrage

Beveiligde betaling
iDealMastercardMaestroVISATPV ServiredPayPal