Type band
Breedte
Hoogte
Diameter
Last
Snelheid
Seizoen :
Opties :
Onze merken
Startpagina > Onze merken > Dunlop

Goedkope banden Dunlop: Topbanden

Dunlop banden vanaf 29,90€ !

Dunlop

Dunlop banden staan synoniem voor racen. Dunlop is ook een topmerk, dat tot de besten behoort en het is bovendien de uitvinder van de luchtband. Voor degenen die geen compromis willen sluiten op het gebied van veiligheid en prestaties.
Opgericht in 1888 door John Boyd Dunlop.

Slogan: "Feel the Road".
Waardering Topbanden: uitmuntend.

Alle rechten voorbehouden - Redactie: Topbanden.com - Informatiebron en rechten afbeeldingen: www.dunlop.eu

Specialiteit

Banden voor personenauto's, 4x4, bestelwagens, tweewielers, raceauto's, klassiekers en de industrie. Geöriënteerd op de mechanische sport is Dunlop specialist voor sportieve auto's en UHP (Ultra High Performance). De topper van Topbanden? De band Dunlop Sp Sport Maxx! En de grote favoriet als Dunlop winterband? De Dunlop SP Winter Sport 4D!

Technologie

Met 'Touch Technology' worden niet minder dan zes technieken van Dunlop gegroepeerd: asymmetrisch profielontwerp, multi lamelsysteem, specifiek velgzitting systeem, vlakkere bandencontour, Multi Radius Tread (MRT) en Variabel groef/rubber-profielaandeel. Het MRT systeem heeft als effect een significant betere controle over het verloop van het contactvlak tijdens het rijden. MRT zorgt ook voor uitmuntende handling op een droog én nat wegdek en betere beheersbaarheid in bochten.

Geschiedenis

Wie had ooit gedacht dat een praktische oplossing voor speelgoed in 1888 het begin van de luchtband zou betekenen. De in Belfast woonachtige Schot John Boyd Dunlop kwam op het idee een met lucht gevulde rubber slang om de wielen van de driewieler van zijn zoontje te leggen. Een uitvinding voor een stuk kinderspeelgoed zou een revolutie betekenen voor het transport en het fundament leggen voor een grote fabrikant.
Vanaf het begin is de naam verbonden met de racesport. Zo werd op Dunlop banden reeds in 1902 Parijs-Wenen gewonnen en in 1906 was er de eerste overwinning op Dunlop banden in de Tourist Trophy door Rolls Royce. In 1988 werd het 100-jarig bestaan gevierd, onder meer tijdens de 24 uur van Le Mans met enkele fraaie overwinningen. Op innovatief gebied kwam Dunlop in 1994 met de eerste ultralichte band, die het gewicht van een auto met 12 kilo omlaag brengt.

Vandaag

Met veel succes heeft Dunlop haar activiteiten uitgebreid naar andere markten, zoals sportartikelen, kleding en beddengoed. Daarnaast blijft het één van de marktleiders in banden, bovenaan de lijst van de grootste fabrikanten. Met name op het gebied van de High Tech band blijft Dunlop synoniem voor veiligheid en prestatie. Een eerste keus voor Dunlop 4x4 banden is de Dunlop Grand Trek AT2.

Personenauto

4x4 / SUV

Bestelauto / aanhanger

Quad

Toermotor

Wegracer

Motor enduro/trail

Motor cross/trail

Scooter

Klassieker

Geen verzendkosten*
Altijd op voorraad
Beveiligde betaling
Inclusief afvalbeheersbijdrage

Beveiligde betaling
iDealMastercardMaestroVISATPV ServiredPayPal