Type band
Breedte
Hoogte
Diameter
Last
Snelheid
Seizoen :
Opties :
Onze merken
Startpagina > Onze merken > Bridgestone

Goedkope banden Bridgestone: Topbanden

Bridgestone banden vanaf 32,70€ !

Bridgestone

Een merk beter willen kennen alvorens banden te bestellen zouden we met een beetje goede wil kunnen vergelijken met het raadplegen van een CV van een sollicitant. Topbanden heeft derhalve een kort overzicht voor u samengesteld over het bedrijf achter BRIDGESTONE banden!

Slogan: "Your Journey, Our Passion"

Opgericht: Japan in 1931 door Shojiro Ishibashi

Alle rechten voorbehouden - Redactie: Topbanden.com - Informatiebron en rechten afbeeldingen: www.bridgestone.com

Specialiteit

Bridgestone banden behoren wereldwijd tot de leiders op het gebied van autobanden voor personenauto's (waaronder een favoriet van Topbanden, de Potenza RE050 Asymmetric ), 4x4, bestelwagens, motoren (bijvoorbeeld de motorband Bridgestone), maar ook vrachtwagens, voertuigen voor de wegenbouw en agrarische voertuigen. De banden zijn zeer geliefd bij sportieve rijders, door de stabiliteit die ze bieden in de bochten.

Technologie

'Runflat III': derde generatie 'runflat/RFT'-banden waardoor, vanaf 2009, een breder scala aan bandenmaten kan profiteren van deze technologie, waarbij met een lekke band kan worden doorgereden, terwijl het rijcomfort sterk verbeterd is.


Technologie 'Cooling fin': kleine naar het midden gerichte uitsteeksels genereren luchtturbulentie, waardoor een efficiëntere koeling van de band ontstaat.

Geschiedenis

Achter ieder groot bedrijf staat een groot man... en dat geldt zeker voor Shojiro Ishibashi. Sinds de twintiger jaren in de vorige eeuw heeft hij geïnvesteerd in de productie van rubberen zolen. Zich bewust van de mogelijkheden bracht hij in 1930 zijn eerste band op de markt, om in 1931 de eerste Japanse bandenfabrikant te worden. Bridgestone Tire Corporation was geboren.

Waarom Bridgestone als handelsnaam? Dit is de letterlijke vertaling van zijn achternaam in het Engels. Door het voeren van een internationale naam gaf Shojiro Ishibashi meteen al blijk een internationale ambitie te hebben, welke inmiddels op grote schaal is waargemaakt.

Vandaag

Bridgestone banden gelden als uitermate betrouwbaar en worden tegenwoordig gebruikt door veel autofabrikanten. Ze zijn bovenaan de lijst terug te vinden van standaardbanden op vele soorten voertuigen, met name sinds 2001 bij sportwagens die ultra hoge prestaties moeten leveren, zoals bijvoorbeeld de nieuwe V8 Vantage S van Aston Martin.

Betrokken bij de wereld van de F1, de verkeersveiligheid en de productie van banden voor vliegtuigen, blijft Bridgestone voortdurend verrassen! Ook de zorg voor het milieu staat hoog in het vaandel bij de ontwikkeling van de banden en het merk. Een voorbeeld hiervan is de Bridgestone Ecopia EP 150, de groene band of de eco. De aanbeveling van Topbanden voor in de sneeuw? De nieuwe winterband Bridgestone Blizzak LM-001!

Personenauto

4x4 / SUV

Bestelauto / aanhanger

Toermotor

Wegracer

Motor enduro/trail

Motor cross/trail

Scooter

Geen verzendkosten*
Altijd op voorraad
Beveiligde betaling
Inclusief afvalbeheersbijdrage

Beveiligde betaling
iDealMastercardMaestroVISATPV Servired